Een Klic-melding doen als je machinaal gaat graven

Iedereen die van plan is om machinaal te gaan graven, is wettelijk verplicht om een Klic melding te doen. Het maakt niet uit of je een bedrijf bent of een particulier. Echt iedereen is verplicht om hier een melding van te doen. Een Klic melding doen kan online en het is zo gebeurd. Doe je een Klic-melding als zakelijke gebruiker? Dan is het aan te raden om een account aan te maken, maar dit is niet verplicht. Met een account profiteer je namelijk van een aantal voordelen. Ook kan je dan gemakkelijk weer een nieuwe Klic-melding doen als dit nodig is en daarbij is het mogelijk om je gehele bestelgeschiedenis in te zien. Zodra je een Klic-melding doet, moet je uiteraard ook betalen. De kosten bedragen €36,- per melding en dit bedrag is exclusief BTW. De betaling kan onder andere worden voldaan via iDeal en creditcard. Wat moet je doen als je een Klic-melding hebt gedaan?

Klic-app installeren

Als je een Klic-melding hebt gedaan, dan is het afwachten tot je de Klic-melding ontvangt. In de meeste gevallen duurt dit 1 werkdag, maar een enkele keer duurt het langer. Zodra je de melding ontvangen hebt, kun je aan de slag. Wel ben je verplicht om deze digitaal op je smartphone of tablet te kunnen tonen via bijvoorbeeld de Klic-app. Het is ook mogelijk om de melding te tonen via een viewer, maar een uitgeprinte versie mag dus niet. Het is aan te raden om de Klic-app te downloaden, waar je dan overigens ook in kunt loggen op je account. Zeker als je weet dat je vaker machinaal gaat graven, is de Klic-app handig. Je hebt de melding dan altijd bij de hand. Een Klic-melding is overigens niet onbeperkt geldig, na 20 werkdagen vervalt deze weer. Je bent dus elke keer verplicht om een nieuwe Klic-melding te doen en opnieuw de betaling te voldoen. Wil je in aanmerking komen voor ledenvoordeel?

Ledenvoordeel met een Klic-melding

Mocht je als bedrijf of als particulier lid zijn van Bouwend Nederland of MKD Infra, dan heb je recht op ledenvoordeel. Het is zeker de moeite waard om hier gebruik van te maken, want elke keer als je dan een Klic-melding moet doen krijg je korting. Heb je nog vragen over een Klic-melding doen? Dan is het altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met het bedrijf, of via de mail!

Similar Articles

Comments

Recente posts