De voordelen van een veranda

Als je besluit een veranda aan je huis te bouwen, dan kies je er voor om je huis uit te breiden met een extra zithoek. Dit is natuurlijk een goede investering voor je woning. Maar wat zijn nog meer voordelen van een veranda? Hier staan er een aantal voor je op een rij.

Wat is een veranda?

Allereerst een antwoord op de vraag: wat is een veranda? Een veranda is een aanbouw aan een woning en bestaat in de meeste gevallen uit een afdak steunend op houten palen en wanden. De vloer wordt meestal op dezelfde hoogte als binnen in het huis zelf gebouwd, waardoor een veranda letterlijk als een verlengstuk van de woonkamer kan dienen. Veranda's kunnen van verschillende materialen worden gebouwd. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een douglas veranda.

Het gehele jaar door buiten zitten

Een van de grote voordelen van een veranda in Nederland, is dat je dankzij de wanden eigenlijk het gehele jaar door buiten zou kunnen zitten. Dankzij de wanden en het afdak ben je goed beschermd tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Zeker als je de veranda inricht als een knusse zithoek met warme dekens en heaters. Dan is er niets fijner dan 's avonds lekker knus op de veranda te zitten met een kop warme thee of een glas wijn met goed gezelschap.

Je huis valt op

Een huis met een veranda geeft je woning meer aanzien. Het ziet er namelijk al snel imposant uit. Je kunt een veranda compleet samenstellen zoals jij zelf wilt. Dus ook als je in een straat woont met rijtjeshuizen die allemaal op elkaar lijken, kun je er met een veranda voor zorgen dat jouw woning er uit springt. Een veranda geeft je huis een eigen karakter!

Meer lichtinval

Woningen met een veranda zijn vaak lichtrijk. Een veranda wordt vaak namelijk alleen aangebouwd aan het gedeelte van de woning die het meeste licht vangt. Heeft jouw woning een veranda, dan geniet je dus van meer daglicht, niet alleen op de veranda zelf, maar ook binnenshuis. Dus als je je prettiger voelt in een lichtrijke omgeving dan in een donkere, dan is een woning met bijvoorbeeld een mooie douglas veranda perfect voor jouw wensen.

Uitbreiding van je woning

Je kunt de veranda gebruiken als uitbreiding van je woning. De meeste mensen gebruiken de veranda als tweede woonkamer of een verlengstuk van de woonkamer binnenshuis. Maar dat is niet de enige manier om deze ruimte te gebruiken. Je zou het bijvoorbeeld ook kunnen inrichten als fitness hoek, door er wat fitness apparaten neer te zetten. Of je gebruikt het als extra ruimte voor je kinderen om te kunnen spelen. 

Similar Articles

Comments

Recente posts

Het leven na het afstuderen

Afstuderen is een mijlpaal in je leven, maar het betekent ook het begin van een nieuw hoofdstuk vol uitdagingen en kansen. Het leven na...

Scoren met Super Seat: Tweedehands Horeca Barkrukken en Tafels Kopen

Als je ooit een horecaonderneming hebt gehad of beheerd, weet je dat de aanschaf van meubilair een van de grootste uitgaven kan zijn. Maar...

Ontdek de geheimen van een linkbuilding expert voor seo succes

Een reis door de wereld van linkbuilding kan een beetje overweldigend zijn. Maar geen zorgen, je bent niet alleen. In dit artikel duiken we...