Alles schoon met de juiste middelen

Als je een bedrijf hebt dan is het je visitekaartje. Voor je klanten is het belangrijk om alles goed schoon te hebben. Daarnaast is dit natuurlijk ook voor jezelf en je medewerkers wel zo fijn. Wanneer je de juiste schoonmaakmiddelen en schoonmaakproducten kiest, is het in ieder geval makkelijker om alles schoon te houden. Voor verschillende ruimtes heb je namelijk verschillende schoonmaakproducten nodig. Daarnaast zijn een aantal vaste producten handig zoals allesreiniger en poetsrollen

De toiletten schoon houden

Als je de toiletten schoon wilt houden zul je een professioneel schoonmaak middel nodig hebben. Hiermee krijg je de toiletten beter schoon. Met goede schoonmaakmiddelen blijft ook de frisse geur langer hangen. Dat is natuurlijk in een toilet wel zo fijn. Daarnaast is een grondige reiniging belangrijk zodat de toilet een tijd schoon blijft. Kies hiervoor de juiste wc schoonmaakmiddelen. Voor de toilet zelf en de tegels zijn verschillende producten verkrijgbaar. De toilet zelf mag intensief gereinigd worden en heeft een goed product tegen kalkaanslag nodig. De tegels daarentegen zullen hier minder snel last van hebben. Tegels kunnen ook gevoeliger zijn voor chemische producten die de laklaag aan kunnen tasten. Kijk daarom goed welke producten geschikt zijn voor de doeleinden in jouw bedrijf. 

Hulpmiddelen om alles schoon te houden

Met de juiste doekjes houd je alle ruimtes goed schoon. Verschillende doeken zijn handig voor verschillende doeleinden. Zo zul je in ieder geval microvezeldoekjes en poetsrollen standaard in je assortiment hebben. Microvezeldoekjes nemen vocht, vet en vuil goed op. Dit is dan ook de kracht van het doekje. Het nadeel is dat je dit er niet uit kunt wringen. Deze doekjes zijn dan ook handig voor het schoonmaken van licht stoffige oppervlakken zoals vensterbanken. Als je vuile oppervlakken hebt dan zijn poetsrollen wel zo hygiënisch. Je kunt namelijk goed vocht en viezigheid wegpoetsen en daarna het doekje meteen weggooien. Dit is in veel gevallen handig en snel. 

Je bedrijf schoonhouden

Het schoonhouden van je bedrijf begint bij de vloer. Als je regelmatig de vloer schoonmaakt zul je voorkomen dat vuil overal onder en achter terechtkomt. Zeker bij de ingang van je bedrijf is het belangrijk om af en toe extra schoon te maken. Als je een goede droogloopmat neerlegt scheelt dit al een hoop. Als je die vaak schoonmaak voorkom je dat men vuil verder naar binnen loopt. Naast de vloer is het wel zo fris om zo vaak mogelijk een doel over alle oppervlakken te halen en de deurklinken. Daar zijn poetsrollen dan weer ideaal voor. Je kunt hiermee snel en oppervlakken schoonmaken.

Similar Articles

Comments

Recente posts