Zo richt je een babykamer in!

Na lang geprobeerd te hebben zijn jullie eindelijk zwanger en is het alleen nog maar wachten totdat de baby komt. Om ervoor te zorgen dat de baby direct een prettige plek heeft, is het belangrijk dat je de woning goed inricht. Zorg ervoor dat alles babyproof is en richt een mooie babykamer in. Het inrichten van een babykamer kan lastig zijn, maar geeft wel erg veel voldoening als het uiteindelijk is gelukt. In dit artikel geven we enkele tips die je kunt gebruiken voor het inrichten van de babykamer.

 

Bepaal de dominante kleuren in de kamer

Voordat je kunt beginnen met het inrichten van de babykamer, is het allereerst belangrijk dat je bepaalt welke kleuren je in de kamer wilt hebben. Het hoeft hierbij niet per se roze  voor een meisje en blauw voor een jongen te zijn. Kijk naar welke kleur jullie mooi vinden en zorg ervoor dat de kamer uiteindelijk rust uitstraalt. Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, kun je beginnen met het verven van de muren. 

 

Zorg voor een fijne en veilige opbergplaats

Bij het inrichten van een babykamer is het belangrijk dat je zorgt voor een plek waar je alle benodigde spullen in op kunt bergen. Daarmee voorkom je namelijk dat het een zooi wordt. Je kunt er hierbij voor kiezen om er eentje aan te schaffen, maar het is uiteraard nog leuker als de vader zelf een mooie kast in elkaar zet. Laat de vader overigens alleen zelf een kast maken als hij hier ervaring in heeft en in staat is om een veilige meubel te maken.

 

Plaats het bedje op de juiste plaats

Als je een mooi bedje hebt gevonden voor in de babykamer, dan is het belangrijk dat je deze op de juiste plek neerzet. Zo is het niet goed voor de gezondheid om het bedje dicht bij het raam te zetten. Het kan namelijk zijn dat je kleine prins of princes ziek wordt door de tocht. Een andere plek waar je het bedje absoluut niet neer moet zetten, is dichtbij de verwarming. Het bedje wordt hierdoor veel te warm en dat is niet prettig voor de baby. 

 

Een plek om de luier te verschonen

Het is prettig om in huis één kamer te hebben die helemaal in teken staat van de baby. Zorg er daarom voor dat je ook de mogelijkheid hebt om de luier van de baby te verschonen in deze kamer. Zorg naast een mooie plek voor het verschonen ook voor de juiste hulpmiddelen. Hierbij kan je onder andere denken aan luierdoekjes. 

Similar Articles

Comments

Recente posts