Wanneer is een tandimplantatie de juiste keuze? Alles over implantologie

Wanneer je een aantal ontbrekende tanden hebt of wanneer jouw tanden in dergelijke slechte staat zijn dat je erover nadenkt deze te vervangen zullen er veel vragen bij je naar boven komen. Het vervangen van je tanden kan een gevoelig onderwerp zijn waar je lang en goed over nadenkt. Vandaag de dag zijn tandimplantaten een populaire oplossing voor mensen die worstelen met ontbrekende of beschadigde tanden. Maar hoe weet je of een implantaat de juiste keuze voor jou is? En wat zijn de kosten van zo'n ingreep? In dit artikel bespreken we de feiten over tandimplantaten zodat jij een keuze kan maken op basis van kennis. Lees dus snel verder!

Wat is een implantaat precies?

Een tandimplantaat is een uitstekende oplossing voor mensen met ontbrekende of beschadigde tanden, of het nu gaat om een ontbrekende tand of een hele boven- of onderkaak, er is vanalles mogelijk met implantologie. In principe is een implantaat een kunstmatige tandwortel die in het kaakbeen wordt geplaatst. Hierop wordt een kroon bevestigd die op de natuurlijke tand lijkt.

Wanneer is een implantaat de juiste keuze?

Een implantaat is een goede keuze als je een stevige en duurzame oplossing zoekt voor je ontbrekende tanden. Bovendien zijn implantaten comfortabel en nauwelijks te onderscheiden van echte tanden. Hierdoor voel je je minder belemmerd in het eten en praten. Daarnaast krijgt je zelfvertrouwen een boost doordat je eindelijk het gebit kunt creëren waarvan je tijdenlang hebt gedroomd.

Kan iedereen een implantaat laten plaatsen?

Helaas is niet iedereen is geschikt voor een tandimplantaat. Het is belangrijk dat je kaakbeen sterk en gezond is om een implantaat te kunnen dragen. Als je kaakbeen verzwakt is, bijvoorbeeld door tandbederf of veroudering, dan kan een implantaat niet worden geplaatst. Je tandarts zal je uitgebreid onderzoeken om te bepalen of je geschikt bent voor een implantaat.

Wat zijn de kosten van een implantaat?

De kosten van een tandimplantaat kunnen variëren afhankelijk van de situatie. In het algemeen betaal je tussen de € 1.500 en € 3.000 per implantaat. Dit is inclusief de kosten van de implantaatbehandeling, de kroon en eventuele bijkomende behandelingen. Houd er rekening mee dat de kosten van een implantaat (bijna) nooit worden vergoed door de zorgverzekering. De kosten van de behandeling komen dus volledig op je eigen schouders terecht. Bespreek jouw specifieke kosten voorafgaand met je tandarts en bekijk of er eventuele aanvullende verzekeringen zijn die de kosten dekken of je kunnen ondersteunen. Als je op zoek bent naar implantologie in Amsterdam kun je bij verschillende praktijken terecht. Check altijd de reviews en vraag een vrijblijvend consult aan voor het beste advies.  De behandeling is een prachtige oplossing voor iedereen die onzeker is over zijn of haar gebit of last heeft van ontbrekende tanden of kiezen.

Similar Articles

Comments

Recente posts