Waar moet je op letten bij het huren van een afval container?

Het huren van een afvalcontainer bij het verbouwen van je huis is erg handig. Hierdoor kun je makkelijk al het vuilnis afvoeren, zodat het niet in de weg ligt of andere buurtbewoners er last van hebben. Je zult ze wel vaker op straat zien staan, maar hoe komen mensen er aan? Een afvalcontainer kun je bij verschillende partijen makkelijk huren. Wanneer je dit gaat doen zijn er echter wel een aantal punten waar je op moet letten. Het huren van een afvalcontainer is niet erg goedkoop en daarom is het natuurlijk wel van belang dat je dit de juiste keuzes maakt. Dit kan met behulp van onderstaande tips.

Het formaat van de container

Een afval container kun je huren in verschillende formaten. Zo kun je gaan voor een 3 kuub container of een 10 kuub container. Het is belangrijk om te kiezen voor een formaat die bij jouw afval past. Omdat het moeilijk is om in te schatten hoeveel ruimte je afval in beslag neemt, is het verstandig om ruim te schatten. Natuurlijk kun je ook je container uiteindelijk omwisselen voor een grotere, maar dit kost wel extra tijd en extra geld. Het is daarom verstandiger om ruim te schatten. Op deze manier ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Vergunning

Omdat een afvalcontainer vaak ten koste gaat van een parkeerplek moet je hier soms een vergunning voor aanvragen. Hoewel je hiervoor niet in elke gemeente een vergunning nodig hebt, is het wel verstandig om dit van tevoren altijd even te checken. Het aanvragen van een vergunning kan soms wel 1 tot 2 weken duren en daarom moet je dit niet op het laatste moment gaan bekijken. Soms zitten er ook bepaalde voorwaarde aan de gehuurde container. Omdat dit ook verschilt per gemeente is dit belangrijk om uit te zoeken voordat je een container huurt.

De containerinhoud

Je huurt een container die past bij het soort afval dat jij hebt. De meest goedkope afvalcontainer huren is daarom ook niet altijd de beste optie, omdat jouw afval hier wel in moet kunnen. Let daarom ook bij alles erop wat er in de afvalcontainer verdwijnt, voordat de container inhoud wordt afgekeurd. Vaak gebeurt het ook dat andere mensen hun huishoudelijk afval in jouw afvalcontainer gooien. Natuurlijk is dit helemaal niet netjes, maar je kunt er weinig tegen doen. Check daarom regelmatig de inhoud van je container, ook al ben je er zeker van dat je er zelf niks verkeerd in hebt gegooid.

Similar Articles

Comments

Recente posts