Visum Curaçao aanvragen doe je zo

Als je naar Curaçao wilt, dan kan dat niet zomaar. Sinds oktober 2019 moet iedereen namelijk een Visum Curacao aanvragen. Je moet een Digital Immigration Card aanvragen en het is een digitaal visum. Het is een online autorisatiebrief en dan mag jij de grenzen van dit land betreden. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat je misschien het land wil bezoeken. Maar misschien wil je ook wel naar andere landen in de regio en dan kan een ESTA aanvragen ook nog nodig zijn. Dit kun je zelf even achterhalen, je moet namelijk wel goed voorbereid zijn als je gaat reizen. Of dat je nou voor zaken, als toerist of voor privé zaken naar het land wil, een visum heb je hoe dan ook nodig. Er zijn dan nog wel een paar dingen die je moet weten als je een visum aan wil vragen en die leggen we je hieronder uit.

Online visum aanvragen

Gelukkig kun jij een e-visum Curaçao snel en eenvoudig online aanvragen. Maar er zijn wel een paar dingen waar je goed op moet letten:

–    Als je een e-visum aanvraagt dan kun je tot maximaal 90 dagen in het land verblijven. Dit geldt privé, voor zaken of voor toeristische doeleinden.

–    Kinderen moeten ook een eigen e-visum hebben.

–    Je mag per kalenderjaar maximaal 180 dagen hier verblijven.

–    Binnen een jaar voor je vertrekdatum kun je een visum aanvragen.

Onthoud deze zaken goed! Je moet namelijk wel op tijd een visum aanvragen en dan kun jij er ook op rekenen dat je wanneer je wil gaan het land in kunt. Meestal gaat het aanvragen in een keer goed maar het kan zijn dat je toch nog vragen hebt. Gelukkig kun je dan bij de aanbieder je vragen stellen en dan kunnen zij je helpen om alles snel in orde te maken. 

Wat moet je nog meer weten?

Het kan zijn dat je naar Curaçao nog andere landen wil bezoeken. Dan heb je vaak nog meer documenten nodig. Je moet daarom goed voorbereid op reis gaan en dan kun je bijvoorbeeld meer lezen over een USA visum (ESTA aanvragen). Het is goed dat je daar ook meer over te weten gaat komen en daar kun je online gewoon meer over vinden. Zorg dat je goed voorbereid aan de reis gaat beginnen en zeker weet dat alle papieren in orde zijn zodat je de juiste keuze zult gaan maken zonder in problemen te komen.

 

Similar Articles

Comments

Recente posts

Het leven na het afstuderen

Afstuderen is een mijlpaal in je leven, maar het betekent ook het begin van een nieuw hoofdstuk vol uitdagingen en kansen. Het leven na...

Scoren met Super Seat: Tweedehands Horeca Barkrukken en Tafels Kopen

Als je ooit een horecaonderneming hebt gehad of beheerd, weet je dat de aanschaf van meubilair een van de grootste uitgaven kan zijn. Maar...

Ontdek de geheimen van een linkbuilding expert voor seo succes

Een reis door de wereld van linkbuilding kan een beetje overweldigend zijn. Maar geen zorgen, je bent niet alleen. In dit artikel duiken we...