Verschillende opties voor mensen die een auto nodig hebben

Als je graag een eigen auto wilt hebben, heb je verschillende mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om geen eigen auto te kopen. Dat komt doordat er verschillende manieren zijn om zonder in één keer een auto te kopen toch in een mooie auto te rijden. Dit zijn een aantal mogelijkheden die je in deze situatie hebt. 

Kies ervoor om een auto te leasen

Een auto leasen kan een goede optie zijn als je het geld niet hebt om een auto in één keer af te betalen. Je hebt dan tijdelijk je eigen auto waarin je kunt rijden. Dit is ideaal voor mensen die een eigen auto nodig hebben. Bij het leasen van een auto ben je maandelijks een vast bedrag kwijt aan deze auto. Je moet wel zelf de brandstof betalen. Er zijn verschillende manieren om een auto te leasen. Zo zou je kunnen kiezen voor een privé of een zakelijk leasecontract. Ook kun je een auto leasen voor een korte tijd. Als je zou kiezen voor shortlease prive ben je maandelijks een hoger bedrag kwijt aan je auto. Het grootste voordeel van shortlease is het feit dat je het ieder moment kunt opzeggen en het dan ook direct stopt. Bij een normaal leasecontract zit je normaal gesproken enkele jaren vast aan het contract. 

Wat is het verschil tussen zakelijke lease en private lease?

Hoe groot het verschil tussen private lease en zakelijke lease is, hangt vaak ook af van het bedrijf waar je werkt. Sommige bedrijven kiezen ervoor om de maandelijkse kosten voor het leasecontract zo laag mogelijk te houden. Dit betekent meestal wel dat je een auto krijgt die minder waarde heeft dan bij een andere leasemaatschappij. Bij het leasen van een auto op kosten van de zaak, is het in sommige gevallen zo dat je deze enkel voor werkgerelateerde ritten mag gebruiken. Dat probleem heb je bij een leasecontract wat op je eigen naam staat sowieso niet. 

Koop je eigen auto 

Uiteindelijk is het de meest voordelige optie om een auto in één keer te kopen. Het is namelijk zo dat je hierbij geen kosten maakt die in de zak van een leasemaatschappij verdwijnen. Echter is het voor mensen die het fijn vinden om na enkele jaren hun auto in te ruilen soms wel prettig om een auto te leasen. Toch is het voor mensen die vooral bezig zijn met de kosten van een auto aan te raden om een auto te kopen aangezien dit op de lange termijn veel minder duur is. 

 

Similar Articles

Comments

Recente posts