Vakantie tussendoortjes

De afgelopen jaren is er een groeitrend te zien in het aantal geboekte vakanties. Naast de traditionele zomer en/of wintersportvakantie wint de korte vakantie aan populariteit. Steeds meer mensen willen er even tussenuit om de batterij weer op te laden en even te ontspannen. Even een tussendoortje naast de traditionele vakanties. Er zijn tegenwoordig heel veel opties om uit te kiezen als het om een korte vakantie gaat. Je kunt onder andere kiezen uit diverse stedentrips, een weekendje in een vakantiepark, een hotelovernachting of een paar dagen naar een wellness resort. Gezinnen met kinderen kiezen vaak voor een vakantiepark. De huidige vakantieparken zijn net pretparken en je kinderen zullen zich daar zeker vermaken. Ook de pretparken zelf bieden steeds meer arrangementen aan. De Efteling, Disneyland Parijs, Slagharen, al deze parken kun je meerdaags bezoeken in combinatie met een of meerdere overnachtingen. Ook bij de vele wellness resorts die ons land rijk is kan je meestal terecht voor een verblijf van een paar dagen.

Stedentrips zijn populair

Je kent natuurlijk de bekende bestemmingen van de meeste stedentrips wel. Parijs, Londen, Milaan en Barcelona mogen zich in een flinke hoeveelheid toeristen verheugen. Steeds meer onbekendere bestemmingen winnen echter terrein. Een mooi voorbeeld is Istanbul. Een stedentrip Istanbul is een absolute aanrader. Online zijn er veel goedkope vliegtickets Istanbul te verkrijgen. Des te aantrekkelijker om Istanbul te gaan ontdekken. Istanbul is de grootste stad van Turkije. Het bijzondere aan de stad is dat het gelegen is op twee werelddelen te weten Europa en Azië. De rivier de Bosporus splitst de stad en zorgt voor de ligging op twee continenten. Istanbul is een moderne westerse stad met natuurlijk ook de aanwezige oosterse cultuur. Dit maakt de stad tot een geweldige en afwisselende bestemming voor een stedentrip. Je zal je niet snel vervelen in Istanbul met al zijn bezienswaardigheden.

Trends

Vakanties zullen ook de komende jaren populair blijven. Ieder jaar zijn er weer andere trends waarneembaar. Duurzaamheid is een item wat hoog op de prioriteitenlijst van veel reisaanbieders staat. Mensen gaan steeds bewuster om met het milieu en willen dit ook tijdens hun vakantie voortzetten. Een andere trend is dat mensen ook tijdens hun vakantie gezond willen eten en meer willen bewegen. Ook de stedentrips zullen onverminderd populair blijven. Ook onder de jongeren is de stedentrip steeds meer in opkomst. Naast de traditionele vakanties is er dus volop keuze voor het plannen van een korte vakantie. Was het maar zover.

Similar Articles

Comments

Recente posts