Verbouwing? 5 tips voor het huren van een afvalcontainer

Bij het verbouwen van je woning komt een hoop kijken. Een van de dingen die je het beste zelf en goed kunt regelen is een afvalcontainer. Tijdens een verbouwing komt er tenslotte een hoop vuil en puin bij kijken wat ergens gedeponeerd moet worden. Een afvalcontainer helpt je hierbij. Bij deze een aantal tips voor het huren van een afvalcontainer voor je verbouwing of klusproject.

Huur een afvalcontainer in de buurt

Een afvalcontainer huren kun je beter bij jou in de buurt doen. Je betaald namelijk ook voor de transportkosten, en hoe verder het bedrijf moet reizen om jouw afvalcontainer te brengen of op te halen, hoe hoger het kostenplaatje wordt. Er zijn genoeg bedrijven door heel Nederland die afvalcontainers verhuren, dus doe eens wat research en bekijk wat er allemaal bij jou in de regio aangeboden wordt.

Schat van tevoren in hoeveel afval je gaat produceren

Het is van tevoren handig om in te schatten hoeveel afval je ongeveer gaat produceren. Bij het huren van een afvalcontainer wordt namelijk van tevoren gevraagd welk formaat je nodig hebt. Afvalcontainers komen tenslotte in verschillende formaten. Het is beter om ruim in te schatten, ook al kunnen de huurprijzen voor de grotere afvalcontainers soms wat afschrikken. Zo zit je straks namelijk niet met het mogelijke probleem dat je een te kleine afvalcontainer hebt gehuurd en er nog eentje moet huren. Dan kom je namelijk met transportkosten erbij nog duurder uit dan wanneer je een grote afvalbak huurt.

Verschillende soorten afvalcontainers

Er zijn verschillende soorten afvalcontainers voor verschillende soorten afval verkrijgbaar. Logisch, want je mag niet zomaar alle soorten afval bij elkaar verwerken. Daarom is het goed om van tevoren te bepalen wat voor soort afval je gaat produceren, zodat je de juiste container huurt. Je kunt ook een afvalcontainer huren waar je alles in kunt weggooien en het bedrijf sorteert het dan voor je. Houd er echter wel rekening mee dat dit duurder zal zijn dan dat je zelf de moeite neemt om het afval te sorteren.

Vraag indien nodig een vergunning aan

Ben je van plan om de afvalcontainer aan de straat te plaatsen? Dit mag vaak wel op plaatsen waar normaal gesproken auto's mogen parkeren. Houd er echter wel rekening mee dat je hiervoor ruim een week van tevoren toestemming dient aan te vragen bij de politie. Het is dan ook gelijk goed om na te gaan hoe lang de afvalcontainer op die plek mag blijven staan, aangezien hier vaak een tijdslimiet aan vast zit. Heb je een oprit of tuin waar je de afvalcontainer gaat plaatsen? Dan hoef je hier geen vergunning voor aan te vragen, het is tenslotte op eigen terrein.

Bestel de afvalcontainer op tijd

Huur de afvalcontainer tenminste een dag of twee voordat de verbouwing plaats vindt. Zo weet je zeker dat je de afvalcontainer op tijd hebt, er kan immers altijd wat gebeuren waardoor de levering vertraagd kan zijn. Er is niets zo vervelend als opgescheept zitten met puin en bouwafval in je huis of tuin wat je nergens kwijt kunt.

Similar Articles

Comments

Recente posts