Ongelukje in huis, wat nu?

In huis kan veel gebeuren. Denk aan zaken die kapot gaan, een keukenbrandje, of een kapotte waterleiding. Wat kan je het beste doen als er zoiets gebeurt? Blijf in eerste instantie kalm. Is wat er is gebeurd geen spoedgeval? Lees dan eerst rustig dit artikel. Maar lees het vooral ook bij voorbaat alvast, nog voordat er iets kan gebeuren, zodat je je er goed op voor kan bereiden.

Huurhuis

Bij een huurhuis is het over het algemeen simpel. Is er iets kapot aan de opstal, dan kan je je huurbaas bellen en hij zal het meestal fiksen, mits er geld voor is. Is er geen geld voor en wil je toch iets gemaakt hebben, dan zou je bijvoorbeeld een deal kunnen maken. Jij fikst het probleem en in ruil daarvoor betaal je (een gedeelte van) de huur niet deze maand. Huurbazen staan daar vaak wel voor open, want het kost hun een stuk minder tijd en ook geld. Maar dat geldt niet als het probleem niet door jouzelf is veroorzaakt. Als dat wel het geval is, bel dan toch maar even met je huurbaas en daarna ook meteen met je aansprakelijkheidsverzekering en/of rechtsbijstandverzekering indien nodig.

Koophuis

Een koophuis is je volledige eigen verantwoordelijkheid. Het kan wel zijn dat er een VVE is. Die wil nog wel eens wat zaken opknappen, zoals het verven van de buitenzijde van een appartementencomplex. Maar gaat er iets mis in huis, zoals het knappen van een waterleiding, of een klein keukenbrandje (die ondertussen al wel geblust is), wat kan je dan doen? Wanneer iets een spoedgeval is, probeer dit eerst direct te fiksen (bijvoorbeeld bij kapotte waterleiding) of, bel meteen 112 indien er hulpdiensten nodig zijn. Zodra dit achter de rug is, bel dan éérst met je verzekeringsmaatschappij. Zij zullen in veel gevallen een schade-expert sturen om de schade te laten nakijken. In het geval van brand hebben zij mensen in dienst die daarin gespecialiseerd zijn. Bel hen het liefst direct en maak ook meteen foto’s.

Wc overstroomd?

In het geval van een overstroming van de wc is het wellicht niet helemaal duidelijk wie je dan het beste kan bellen. Het kan namelijk zijn dat het riool verstopt is. Hetzelfde geldt voor een overstroomde badkamer. Woon je in de buurt van Capelle aan den IJssel? Klik dan op riool ontstoppen Capelle aan den IJssel om een goed bedrijf in te huren. Dit bedrijf zit overigens ook in vele andere plaatsen in Nederland. Maar ook hierbij geldt, bel met je verzekeringsmaatschappij!

Similar Articles

Comments

Recente posts