Onderhoud van je gazon

Wanneer je je gras hebt ingezaaid met graszaad kopen en alles naar wens is gegroeid is het belangrijk om je gazon goed te onderhouden. Het duurt ongeveer 21 dagen nadat je zaadjes zijn gekiemd voordat je zou kunnen beginnen met maaien. Naast maaien is voeding dus ook erg belangrijk. Het bemesten van je gazon kan de kwaliteit erg bevorderen, ook je gras bestrooien met kalk helpt hieraan mee. Naast deze voeding is verticuteren ook essentieel, wat je hierbij doet is het beluchten van je gazon. Je snijdt het gras verticaal in, zodat de gazon bodem wat losser komt te liggen. 

Verticuteer je gras regelmatig

Nadat je het gras hebt ingesneden, kun je zo makkelijk afgestorven gras, onkruid, mos en delen van plantjes weghalen. Wel zal de uitstraling van je gazon er niet heel aantrekkelijk uit zien, wat je hierbij het beste kunt doen is je gras door te zaaien en vervolgens te bemesten. Bij moowy.nl kun je voeding en zaden halen zodat je gazon een goede doorstart kan maken, en zich beter kan ontwikkelen. Als je veel last hebt van bijvoorbeeld mos, kun je er voor kiezen om in het najaar een tweede keer je gras te verticuteren. Als je een klein gazon hebt, kun je het met de hand doen. Maar dit is aardig veel werk, en zeker als je gazon groter is. Daarom is het fijn om een verticuteermachine aan te schaffen zodat je dit gemakkelijker kunt doen. Er zijn ook nog machines met een soort afvalbak eronder, die de resten opvangen. Op deze manier hoef je niet zelf nog eens al dat werk te doen en bespaart het je een hoop energie. Wanneer je dit goed bijhoudt, en jaarlijks doet zul je zien dat het minder werk is dan dat je denkt. Op deze manier behoudt je een mooi gazon.

Een mooie tuin brengt vreugde

Of het een binnentuin is van appartementencomplexen, je eigen tuin aan huis of de tuin bij een bedrijventerrein. Iedere tuin maakt mensen blij. Wanneer je in je pauze even rustig buiten kunt zitten en naar groen kunt kijken brengt dit enorm veel rust in je hoofd. Ook krijg je een boost aan zuurstof waardoor je hersenen beter kunnen functioneren. Daarom is het goed om tijdens je werkuren af en toe even naar buiten te gaan voor wat frisse lucht. Een mooie tuin kan ook een uitnodiging zijn voor klanten of publiek. Een goed aangelegd park zorgt voor rust in een stad. a

Similar Articles

Comments

Recente posts