Niet zo goed met planten? Kies een Ficus!

Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten. De kans dat jij echt groene vingers hebt is aanwezig, maar de kans dat dat niet zo is, is bijna net zo groot. En dus zul je, als je mooie planten in huis wilt, selectief moeten zijn. Kies in het geval van groene vingers bijvoorbeeld voor een Ficus kamerplant , deze plant lust wel een slokje water en houdt ervan om in het licht te staan. Je houdt deze plant het mooist door iedere keer de bruine bladeren weg te halen en de pot telkens een stukje te draaien zodat de plant aan alle kanten het zonlicht kan voelen. Heb je totaal geen groene vingers? Ook dan is er hoop: kies er dan voor om een Pachira Aquatica te kopen. Deze plant wil ongeveer één keer per week wat water en verder doet 'ie nergens moeilijk over.

Leuk zo'n Pachira, maar wat voor pot kies ik erbij?

Een Aquatica, of eigenlijk, iedere plant is pas compleet wanneer deze in een mooie pot staat. Je kunt bij je Pachira dus direct een pot bijbestellen. Je weet dan zeker dat je de goede potmaat te pakken hebt en dat de pandaplant dus goed past. Heb je nog een pot staan, dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken. Je bestelt deze Pachira, al dan niet met pot, gewoon online. Dat is wel zo gemakkelijk.

Waarom zou ik mijn planten online bestellen?

Echt niet om vervelend te doen, maar ben jij de laatste tijd wel eens in een tuincentrum geweest? Het is daar, nu alles weer een beetje van het slot gaat, een gekkenhuis! Je weet niet wat je ziet. En trouwens, hoe fijn is het om gewoon online alle specificaties van de planten die je op het oog hebt te kunnen lezen? Staat er ook niemand met zijn karretje tegen je benen te botsen. Ideaal!

Komen de planten wel heel over?

De planten die je online bestelt komen zeker heel over. Er worden speciale dozen gebruikt waar de planten goed in passen. Niet te krap en ook weer niet te veel ruimte. Natuurlijk is het aan te raden om de planten direct uit de dozen te halen op het moment dat deze bij je geleverd worden. Je kunt dan direct even checken of ze niet te droog zijn geworden onderweg. En dan begint het leukste werkje: je zet de planten in de (bijgeleverde) potten en gaat bepalen welke plant je waar wilt hebben. Neem hier rustig de tijd voor. Zo'n groene oase in je huis is even wennen!

Similar Articles

Comments

Recente posts