Lifestyletrends: is een gietvloer nog in?

Een vloer kiezen kan soms erg lastig zijn, want de keuze is zo enorm groot. Ga je voor een warmere look door een visgraatvloer aan te laten leggen of houd je meer van een modernere uitstraling, passend bij rustige en stijlvolle meubels? Overweeg je een vloer zoals een gietvloer? In deze tekst worden de voordelen van zo’n moderne en stijlvolle vloer op een rijtje gezet.

Een gietvloer: wat is het?

Wanneer je gietvloeren overweegt aan te schaffen is het handig om te weten wat gietvloeren vloeren nu eigenlijk precies zijn. Zijn ze onderhoudsvrij? Hoe is de slijtage van een gietvloer? En misschien nog wel de meest belangrijke vraag: wat is het materiaal van een gietvloer?

Een gietvloer is eigenlijk een vloer van kunststof en geheel naadloos, waardoor het een strakke uitstraling heeft. De vloer wordt afgewerkt met lak of coating voor het beste en ook het modernste resultaat. Gietvloeren zijn doorgaans te leveren in twee materiaal soorten: EP en PU. Een PU gietvloer is voornamelijk geschikt in woningen en biedt dan ook de hoogste kwaliteit. Dit materiaal voelt zacht aan en is ook nog eens geschikt voor vloerverwarming! Dat is in deze tijden van klimaatopwarming een extra positief punt.

Daarnaast zorgt het materiaal ervoor dat het jouw woning beschermt, doordat het een brandwerende vloer is. Een gietvloer blijft jarenlang mooi en behoudt ook zijn kleur. Je kunt jouw gietvloer dan ook in verschillende kleuren bestellen. Daarnaast is een gietvloer nagenoeg onderhoudsvrij. Je kunt de vloer namelijk gemakkelijk schoonmaken met wat water en zeep. Wel zo handig als je kinderen erop knoeien of je een gezellig feestje hebt met vrienden.

Hoe style je een gietvloer?

Gietvloeren zijn fijne vloeren voor in je keuken, maar kunnen ook zeker modieus staan in je woon- of zelfs slaapkamer. Doordat het een lichte en strakke look heeft, zorgt de gietvloer voor een rustige uitstraling. Deze uitstraling gaat dan ook het best gepaard met mooie strakke meubels, maar ook gekleurd meubilair misstaat zeker niet. Doordat de gietvloer vaak licht van kleur is, kun je er voor kiezen een echte statement bank neer te zetten in een felle kleur. Je kunt er ook juist voor kiezen om de lijn van rust en modern door te trekken en te gaan voor wat meer pastel tinten. Het leuke van een gietvloer is dus dat je er eigenlijk alle kanten mee op kunt en dus niet per se gebonden bent aan een bepaalde trend. Een gietvloer past daardoor eigenlijk in ieder interieur.

Similar Articles

Comments

Recente posts