Het mooie weer komt er weer aan!

Het is alweer maart en we hebben dit jaar al een paar prachtige dagen gehad. We hebben zelfs vóór de lente de twintig graden al een keer aangetikt! Ideaal weer dus om je viervoeter (en jezelf) weer te verwennen met heerlijk lange wandelingen op bijzondere plekken. Want of je nu standaard een uur of meer met de hond loopt of het bij een klein rondje om het blok houdt, we worden allemaal gelukkiger van lekker weer. We gaan dan ook massaal naar buiten en onze trouwe kameraad moet dan natuurlijk mee. In deze blog vertel ik jullie mijn lievelingsplekken om te wandelen en waar je dan op moet letten. Want we willen natuurlijk niet dat de zomerse sferen verpest worden door een vlooien hond, ahum, ongewenste gasten.

Toerist in eigen land

Ik heb hieronder een lijstje gemaakt met mijn favoriete wandelplekken en waarom het mijn favorieten zijn. Je kan je lieve hond naar al deze plekken meenemen. Let wel op, want op sommige plekken mogen honden enkel een gedeelte van het jaar komen, maar geen zorgen want ook dat zet ik erbij.

Noord-Holland:
• Het Vondelpark, Amsterdam. Midden in Amsterdam ligt het Vondelpark. Ik vind het in de zomer heerlijk om hier met mijn viervoeter te wandelen, als ik deze meeneem naar de stad. De sfeer is enorm gezellig en er lopen nog heel veel andere honden rond, wat weer goed is voor de socialisatie. Honden mogen hier het hele jaar loslopen.

Zuid-Holland:
• De Maasvlakte, Rotterdam. Het Maasvlakte strand in Rotterdam is ideaal om uit te waaien. Er zijn geen strandtentjes/restaurants, dat betekent dat het er in de zomer niet zo druk is als op de stranden van Rockanje, 1e en 2e Slag, die op een paar kilometer afstand liggen. Van oktober tot april mogen honden loslopen. In de overige maanden mag dit op het zuidelijke deel alleen indien er geen andere badgasten zijn. Op het noordelijke deel mag dit het hele jaar.

Gelderland:
• Recreatieplas Bussloo, Bussloo. Bussloo is een heerlijke plek om te lopen met mooi weer. Er is ruimte voor jouw hond om te zwemmen, met andere honden te spelen of op één van de grasvelden achter een bal aan te rennen. De hondenhemel dus. Honden zijn in Bussloo enkel alleen welkom in het laagseizoen. Van 1 oktober tot 1 mei.

Verder weten we allemaal dat met mooi weer de bloemen massaal uit de grond schieten en daarmee ook de insecten weer tevoorschijn komen. Check jezelf en jouw viervoeter dus na iedere wandeling want we zitten natuurlijk niet te wachten op een vlooien hond en teken. Teken zijn namelijk ook voor ons mensen schadelijk. Vlooien zijn niet gevaarlijk maar wel heel vervelend.
Veel wandelplezier!

Similar Articles

Comments

Recente posts