Het is weer tijd voor de kerstversiering!

De novembermaand is alweer een poosje onderweg en dat betekent dat we langzaam gaan voorbereiden voor de feestdagen. Je wilt immers wel dat je huis zo lang mogelijk in die gezellige kerstsfeer zit. In deze blog vertel ik je waar je allemaal aan kunt denken als je jouw huis omtovert tot waar winter wonderpaleis. Lees je mee?

Linten, strikken, toeters en bellen

Met de kerstversiering pakken we uit en willen we wat van alles hebben. Niet allen de kerstballen zijn van de partij. Met strikken om de tafelpoten, belletjes aan de deurklinken en linten rond de tafels komen we een heel eind. Het mooiste is het natuurlijk als een kleurenpallet uitkiest en daar vervolgens de boel op aanpast. Zo ziet je huis er straks uit als één feestelijk geheel. Maar kies zorgvuldig want je kan lang met dezelfde spullen doen en dat is ook wel de bedoeling. Veel mensen kiezen ieder jaar weer nieuwe dingen uit maar dat is hartstikke zonde!

Van kransen tot guirlandes

Een tip voor de versiering is het gebruik van guirlandes. Dit zijn als het waren dennenslingers die je in het raamkozijn kan leggen. Wikkel er wat lampjes in en kleed de boel aan door er waxinelichtjeshouders omheen te plaatsen en de nodige kerstballen erbij te leggen. Zo pak je ieder hoekje aan. En met (nep)dennenslingers zijn we nog niet klaar want we mogen ook de versierde krans niet vergeten. Hang deze aan de buitenkant van de deur en versier hem zelf of koop hem voor gedecoreerd. Zo heb je de feestelijkheid binnen en buiten!

Een feest vol lichtjes

Sla ook genoeg lichtjes in. Dit kan best wel wat stroom vreten maar het ziet er magisch uit. Kies voor duurzame batterijen zodat je niet afhankelijk bent van alle stopcontacten in huis. Steek dan de openhaard aan of zoek een filmpje op via de televisie en je bent al halverwege.

De boom mag niet ontbreken!

Als laatste moeten we het natuurlijk hebben over de kerstboom. Wanneer zet jij die op? Als je er nog één moet kopen, doe je er goed aan om te kiezen voor een neppe. Een kunstkerstboom 180 cm is een prachtige boom die jaren meegaat, uiteindelijk is dat beter voor je portemonnee maar vooral voor het milieu. Wil je liever een kleiner of juist een groter exemplaar? Die zijn er ook! Kies bijvoorbeeld voor een kunstkerstboom 210 cm! Nauwelijks van echt te onderscheiden!

Similar Articles

Comments

Recente posts