Het huis beveiligen tegen inbraak

Zoals ik in een eerdere blog al heb aangegeven ben ik afgelopen november na tien jaar met mijn gezin ergens gewoond te hebben, verhuisd naar een nieuwe plek. Het was een hele opgave dat verhuizen maar nu, ene paar maanden later, zijn we dan eindelijk geïnstalleerd. Of toch niet?

Gezellige buurt

Ik en mijn gezinnetje zijn van een flatgebouw verhuisd naar een hoekhuis in een gezellige buurt met veel groen. Nu blijkt na een aantal maanden daar te hebben gewoond dat er veel wordt ingebroken in deze ‘gezellige’ buurt.

In drie maanden hebben onze omliggende buren al 4 keer melding gemaakt van een ingeslagen ruit, opengebroken deur en gestolen goederen! Het lijkt wel een tikkende tijdbom voordat ook wij de dupe zullen worden van braak. Mijn vrouw en ik lagen s’nachts vaak wakker en luisterden dan naar een verstoring in de stilte van de nacht, om er direct bij te kunnen zijn wanneer er wel werd ingebroken.

Bewakingscamera

Dit hebben wij zo’n twee weken volgehouden. Op gegeven moment weet ik nog dat ik opstond samen met mijn vrouw en we zeiden tegen elkaar: dit kan niet langer zo. We moeten hier iets aan doen.

Toen ben ik op mijn werk eens gaan rondvragen hoe mijn collega’s hun huis beveiligen tegen inbraak en diefstal. Het waren met name de wat oudere mensen die mij aanraadden een hond aan te schaffen voor bewaking van het huis, want dat is de ‘klassieke manier’ en volgens hen het meest effectief.

Na dat idee kort te hebben overwogen vroeg ik nog eens wat verder. Ik was verrast om te horen dat het overgrote merendeel van mijn collegae wel eens hebben overwogen om een bewakingscamera te kopen. Dat idee stond mij al wat meer aan dan een hond in huis te nemen. Ik ben vervolgens achter mijn computer gaan zitten en ben gaan zoeken naar een kwalitatief maar toch goedkope bewakingscamera, omdat mijn budget niet al te breed is na de verbouwing en verhuizing. Al snel kwam ik terecht bij IPcam-shop.nl en hier stond ik versteld van hun ruime assortiment in bewakingscamera’s.

Soorten bewakingscamera’s

Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik wist wel dat er onderscheid is tussen een IP camera (draadloos en via het internet verbonden) en een PoE camera (Power over Ethernet). Nooit had ik stilgestaan bij of ik een camera met nachtzicht wilde, eentje met infrarood visie, of ik een camera voor binnen of buiten wilde. Ook las ik voor het eerst over een pan-tilt camera. Die kunnen kantelen en draaien om hun eigen as heen. Super leuk allemaal, maar hoe maak ik de beste keuze?

Uiteindelijk heb ik besloten om de klantenservice op te bellen, die mij uitstekend te woord heeft gestaan en geadviseerd heeft op mijn behoeften. Nu heb ik een volledig IP camera systeem bij mij thuis hangen en kunnen mijn vrouw en ik met een gerust hart de hele nacht doorslapen.

Similar Articles

Comments

Recente posts