Een haartransplantatie: Hoe werkt het en waarom zou je het doen?

De haartransplantatie is een operatiemethode waarbij haar van een bepaalde plek op het lichaam wordt verwijderd en verplaatst wordt naar een kale plek op bijvoorbeeld het hoofd. Hoewel dit onderwerp nog niet heel openlijk besproken wordt onder mannen, zijn er tegenwoordig wel steeds meer mannen die een haartransplantatie ondergaan. In deze blog geef ik meer informatie over hoe zo’n transplantatie nou precies werkt en waarom je het zou doen. 

Hoe werkt het?

Zoals ik eerder al zei, is de haartransplantatie een techniek waarbij haarzakjes verwijderd worden van een goed behaarde plek op het lichaam. Deze worden dan verplaatst naar een plek waar meer haar gewenst is. Zo kan haar op het been bijvoorbeeld verplaatst worden naar een kale plek op het hoofd. Er zijn twee methodes die in Nederland het meest gebruikt worden: De FUE en de FUT methode. De FUE methode is een methode waarbij groepjes haarwortels 1 voor 1 uit het donorgebied worden gehaald. De FUT worden er echter meerdere groepjes haarwortels tegelijkertijd verwijderd. In het buitenland hebben ze nu echter ook nieuwe technieken ontwikkeld. Zo gebruikt Dr. Cinik in Turkije onder andere de nieuwe DHI techniek. Dit is een methode voor haartransplantatie waarbij speciaal implantatie apparatuur wordt gebruikt waardoor haarzakjes direct getransplanteerd worden. Deze techniek heeft twee grote voordelen. Het eerste voordeel is dat er in het kale gebied, waar het haar naartoe wordt getransplanteerd, geen incisies gemaakt hoeven te worden. Hierdoor is het herstel bij deze techniek sneller. Een ander voordeel is dat er met deze techniek een grotere haardichtheid kan worden bereikt. Zo lijkt het dus nog echter en natuurlijk dan de andere technieken. 

Waarom zou je een haartransplantatie doen?

Een haartransplantatie is een relatief dure operatie en er komt natuurlijk ook wat herstel bij kijken. Dit is dus niet iets wat je zomaar laat doen. Veel mensen die een haartransplantatie ondergaan, zijn mensen die onzeker zijn over bepaalde kale plekken op hun hoofd. Dit zijn bijvoorbeeld mannen die al heel vroeg kaal worden of mannen die grote inhammen hebben bij hun haargrens. Dit kan veel onzekerheid veroorzaken. Haartransplantatie is dan een goede oplossing om van deze onzekerheid af te komen. Veel mannen hebben aangegeven dat ze een stuk zelfverzekerder waren na hun haartransplantatie. Mijn man is hier ook een voorbeeld van. Hij was al jarenlang onzeker over de hoge inhammen bij zijn haargrens. Na zijn behandeling bij Dr. Cinik is hij zelfverzekerder over zijn uiterlijk dan ooit tevoren. Als jouw kale plekken dus echt iets zijn waar je veel moeite mee hebt, dan is een haartransplantatie een goede optie.

Similar Articles

Comments

Recente posts