De voordelen van een PVC vloer

Als je op zoek bent naar een vloer die zowel stijlvol als duurzaam is, kan een PVC vloer de perfecte keuze voor jou zijn. In dit blog lees je wat een PVC vloer is en de voordelen van een PVC vloer. Hopelijk kunnen we jou overtuigen om de overstap te maken naar een PVC vloer.

Wat is PVC?

PVC, of polyvinylchloride, is een soort plastic dat in veel verschillende toepassingen gebruikt wordt. Een PVC vloer wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof, waaronder een slijtlaag, een decoratieve laag en een steunlaag. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen, die met de huidige technieken bijna niet meer zijn te onderscheiden van echt hout.

PVC vloer gaat lang mee en is duurzaam

PVC vloeren hebben een sterke toplaag, waardoor deze zeer slijtvast is en ze een veilige keuze zijn voor huizen met kinderen of huisdieren.

Zijn geluiddempend

Een ander groot voordeel van PVC vloeren. Als je in een appartement of flat woont, weet je hoe belangrijk het is om het geluidsniveau laag te houden. PVC vloeren zijn geluidsabsorberend en stil qua contactgeluid, dus dat maakt deze vloer ideaal voor elke ruimte.

Makkelijk te leggen en te vervangen

PVC vloeren zijn ook gemakkelijk te plaatsen en te vervangen. Als je ooit een beschadiging hebt of ergens een deel versleten is, is dat eenvoudig te vervangen, zo hoef je dus niet je hele vloer te vervangen, waardoor je vloer nog langer mee kan.

Makkelijk in onderhoud en hygiƫnisch

Deze vloeren zijn zeer gemakkelijk in het onderhoud. Je hoeft niet veel te doen om ze stofvrij te houden, stofzuigen of schoondweilen en de vloer is weer schoon. Doordat stof en vuil makkelijk te verwijderen is, zijn deze vloeren tevens hygiƫnisch.

Warmte doorlatend en geschikt voor vloerverwarming

Een PVC vloer past zich aan aan de kamertemperatuur en hebben de eigenschap om goed warmte door te laten, hierdoor zijn deze vloeren ook uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Geschikt voor vochtige ruimtes

Het is ook waterbestendig, waardoor het een ideale keuze is voor keukens, badkamers of andere vochtige ruimtes.

Voelen warm aan

PVC vloeren nemen de kamertemperatuur aan, hierdoor voelen ze warm en comfortabel aan. PVC is ook van nature warmer dan tegels of steen, dus fijn voor de voetjes.

Geen platte plinten nodig

De PVC vloer kun je strak tegen de muur leggen, hierdoor zijn platte plinten overbodig. Dat scheelt weer tijd en geld. Het is wel aan te raden om hoge plinten te plaatsen, zodat het kitwerk mooi weggewerkt is.

PVC vloeren zijn een goede keuze voor iedereen die een onderhoudsarme vloer in huis wil hebben. Met al deze voordelen is het geen wonder dat PVC vloeren tegenwoordig een van de populairste keuzes op de markt zijn. Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog de overstap naar PVC vloeren! Een PVC vloer kan prijzig zijn vanwege de voordelen en lange levensduur, maar er een goedkope PVC vloer is zeker te vinden.

Similar Articles

Comments

Recente posts