De tuintrends van 2021

De zomer staat om de hoek, langzaam krijgen we weer meer vrijheid en het leven wordt een stukje beter. Alleen je tuin staat er zo zielig bij. Waar ga je je gasten laten deze zomer? Veel aarde, tegels waar al maanden even een hogedrukspuit over had gemoeten en overal onkruid. Klinkt dit bekend? Geen probleem, in dit blog vertel ik je alles over de laatste tuiniertrends van 2021, zodat jij straks heerlijk kan ontspannen in de tuin.

 

Planten

Volgens de trendwatchers van 2021 is kleur in je tuin dit jaar helemaal in. Geen volledig groene heggen meer of slootjes met alleen lelies. Maar denk aan prachtige mediterrane lavendelstruiken, witte rozenbomen en blauwe viooltjes. Kijk ook eens naar klimop met bloemen erin. Let wel op, zorg altijd dat wanneer je Klimop aan je muur installeert, je hier de juiste voorbereiding voor treft. Zodra deze plant door je muren heen gaat is er geen weg meer terug. Met alle gevolgen van dien. Geloof ons, die lekkages vermijd je liever.

 

Meubilair

Waar bij planten veel en verschillende kleuren helemaal in zijn, gebruiken we voor onze tuindecoratie juist basistonen om zo een rustieke en natuurlijke plek te creëren.

Dit jaar staat helemaal in het teken van grijstinten. Gebruik dit ook op het meubilair in je tuin. Verf de oude schuur een mooie donkergrijze tint een match deze met de lounge set in je tuin. Maak gebruik van lichte rieten stoelen met comfortabele kussens. Dit jaar staat helemaal in het teken van simplistisch maar elegant.

 

Tegels

Naast mooie planten en de meubels missen we nog een ding, de tegels. Zoals eerder genoemd zijn we helemaal van de planten, zorg er daarom voor dat jouw tuin verhoudingsgewijs meer groen dan tegels bevat.

 

Niet alleen omdat deze verhouding esthetisch erg prettig is voor het oog maar ook omdat de kans dat jouw tuin overstroomt tijdens een goeie storm of regenbui gering blijft.  Dankzij de verstedelijking en verstening die hand in hand gingen, kunnen we ons regenwater veel te snel afvoeren naar grote waterbronnen zoals slootjes, meren, kanalen en zeeën. Dit zorgt voor een groter overstromingsrisico. Normaliter zou regenwater namelijk opgenomen worden door de aarde en planten. Het restant kwam bij de bron aan. Maar doordat we nu overal steen hebben liggen stroomt het water direct naar de bron en stromen onze tuinen straks over. Kies daarom voor meer groen dan tegel.

De kleuren die we deze zomer gebruiken voor onze tegels zijn hetzelfde als die van het meubilair. Aardetinten en neutrale kleuren zoals grijs.

Maak goed gebruik van deze laatste maanden voor de zomer. Misschien is tuinieren na je werk wel wat voor jou, dan heb jij straks de mooie tuin van de buurt.

Similar Articles

Comments

Recente posts