De eikenbomen mijden deze zomer?

We hebben ze allemaal wel voorbij zien komen of gehoord. De processierups. En het is ook zo, de processierups bestrijden staat altijd hoog op het lijstje. Of je nu de processierups bestrijden breda, tilburg, Rotterdam of Amsterdam wilt doen. Je komt ze overal tegen.

 

In de zomer mijden we allemaal de eikenbomen

Niemand heeft zin om onder de rode plekken te zitten en alleen maar jeuk te hebben. Dus in de zomer, wanneer de processierups actief is, dan mijden we allemaal spontaan de eikenbomen. Want daarin bevinden de rupsen zich altijd. En je kan er dan niet omheen. Je ziet vaak een witte vlaag aan pluis op de boom bewegen en daar zijn de vrienden dan. De haartjes vliegen in het rond en je kan er bijna niet omheen. Maar je moet wel. Want je wilt niet onder de jeukende bulten komen. En we weten dat de gemeente ook altijd hard hun best doen om de processierups te bestrijden zodat we nog wel onze gewoonlijke route kunnen fietsen of lopen in de zomer wanneer we ergens heen gaan. Of wanneer je lekker in het park aan het chillen bent en aan het genieten bent van het mooie weer. Dan wil je natuurlijk ook niet heel de tijd hoeven kijken en op te letten dat je niet op een plek gaat zitten recht onder de eikenbomen en daarna helemaal onder de plekken te zitten omdat er een paar haartjes tegen je lichaam zijn gekomen. Dat is natuurlijk super vervelend. 

Maar zelf kan je er weinig aan doen. Voorzichtig zijn, dat is natuurlijk iets wat we kunnen doen. Maar het is ook weer zo dat zelf bestrijden lastig is. En we weten dat de gemeente overal langs gaat en kijkt of er processierupsen in de eikenbomen zitten en die bestrijden ze dan.

 

Maar verder…

Maar verder genieten we natuurlijk straks vol van de zomer. Van het lekkere weer en gaan we inderdaad lekker wandelen of fietsen. Of lekker op het terras zitten en een drankje doen, mits de horeca open gaat natuurlijk. En ook het genieten in het park, dat is natuurlijk ook iets wat heel fijn is om te doen wanneer je lekker van het weer wilt genieten. Dan is een kleedje neer leggen, wat lekkers halen bij de supermarkt natuurlijk ideaal. En zo heb je een heerlijke zomerse dag natuurlijk. Hoe goed wil je het eigenlijk maken? Inderdaad, beter kan bijna niet. En daar maken we gretig gebruik van. Vooral wanneer de zomers weer lekker warm worden en het zonnetje goed gaat schijnen.

Similar Articles

Comments

Recente posts