De larven van de boktor kunnen flinke schade aanrichten

Heb je, bijvoorbeeld bij een Kringloopwinkel, een leuk kastje op de kop getikt? Dan moet je, voor je het ding in je huis zet, even goed kijken naar het hout. Zitten hier allemaal kleine gaatjes in? Dan is het een goed idee om het kastje óf niet in huis te zetten, maar direct naar de stort te brengen, óf het kastje te behandelen tegen (de larven van de) boktor. De boktor zelf kan niet zoveel kwaad, maar zijn larven zijn gek op hout. En dat stopt niet bij het kastje. Als je pech hebt en de larven van de boktor niet op tijd ontdekt, gaan al je meubels eraan. Ze kunnen zelfs aan je houten vloeren beginnen als het tegenzit! En dat wil je natuurlijk niet!

Wat kun je doen tegen (de larven van de) boktor?

Zelf kun je aan de gang met huis-tuin-en keukenmiddeltjes als petroleum. Het is echter wel zo dat de larven en de eitjes van de boktor, die zich diep in het hout bevinden, daarmee niet allemaal worden gedood. Je kunt er ook voor kiezen om een object, als het klein genoeg is, minimaal een half uur te verwarmen tot 50 tot 70 graden Celsius. Ook invriezen voor minimaal 2 weken bij een kerntemperatuur van -20 graden Celsius kan de oplossing zijn. Maar het is, in de meeste gevallen, het meest verstandig om de professionals in te schakelen. Je weet dan zeker dat je geen last meer hebt van larven, eitjes en boktor.

Ook andere beestjes kunnen ellende opleveren

Word je iedere ochtend wakker met allemaal rode, jeukende plekken op je lijf? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van bedwantsen. Deze beestjes, parasieten eigenlijk, verschuilen zich in je beddengoed en komen in de nacht tot leven. Ze drinken van je bloed en kunnen, letterlijk, bloedirritant zijn! Ook voor het bestrijden van bedwantsen kun je het best de professional inschakelen.

En wat denk je van muizen, ratten, wespen en bijen?

Bijen mogen eigenlijk niet in dit rijtje, deze beestjes zijn namelijk een beschermde diersoort. Heb je een bijennest in je huis of tuin? Dan bel je een imker bij jou in de buurt om het nest, op een bij-vriendelijke manier te verwijderen en te verplaatsen. Muizen, ratten en wespen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook gevaarlijke situaties opleveren. Ontdek je een muis, een rat of een wespennest? Schakel dan zo snel mogelijk de professionele ongediertebestrijder in. Op die manier voorkom je meer ellende!

Similar Articles

Comments

Recente posts